Hur väljer man rätt laddbox?

Hur väljer man rätt laddbox?

När man precis blivit ägare till en ny elbil finns det mycket saker att tänka på. Har man skaffat elbil för första gången, efter år med diesel och bensinbilar, kan det kännas som en hel djungel med information att lära sig. Men det viktigaste av allt är såklart laddningen! Det är såklart att föredra att kunna ladda sin elbil direkt i hemmet – vilket man kan göra med hjälp av en ease home laddbox. Men vilken laddbox ska man välja för sin nya bil?

 

Att tänka på när man väljer laddbox

Det finns mängder av alternativ på marknaden idag och det kan vara svårt att veta vilken som passar bäst för ens nya bil. Vad som egentligen spelar roll är att laddboxen är säker, att den har en jordfelsbrytare typ B och att den är anpassad för att klara av att ladda bilen under en lång tid.

En säker laddbox innebär bara att den är köpt av en trovärdig återförsäljare som säljer produkter av bra kvalitet. Man vill inte gärna köpa en laddbox som går sönder lätt, eller som inte är i toppskick för att klara av att ladda bilen. Montera laddbox som en elektriker, eller din bilhandlare, rekommenderat.

 

Konsultera med en elektriker innan installation

Att tänka på är även att välja en laddbox med jordfelsbrytare typ B – för att slippa betala 1500 kr extra i materialkostnad när boxen ska installeras. Det är en allmän rekommendation från elektriker Haninge att alla som köper en elbil bör tänka på att installera en jordfelsbrytare typ B.

Sist men inte minst – välj en laddbox som har bra omdömen och som håller länge. Tänk steget längre och se över vilka behov som finns nu och i framtiden. Laddboxen ska gärna vara utrustad för att hålla många år, till och med vid byte till en ny elbil.