Magin med att vara jultomte: bakom den röda kostymen

Julen är en tid av förundran och magi – men för mig, som jultomte, var ingen tid på året mer fängslande och speciell. Jag hade den unika möjligheten att vara en del av denna magiska semester, och jag är här för att dela min berättelse om mina upplevelser bakom den röda kostymen.

Allt började sommaren 2019. Jag hade erbjudits möjligheten att ta på mig den berömda röda kostymen, och det var ett erbjudande som jag bara inte kunde tacka nej till. Efter att ha klarat bakgrundskontrollerna och deltagit i ett ansträngande träningsprogram var jag redo att ta på mig jultomtens mantel. Jag var fylld av spänning och förväntan inför denna otroliga resa som låg framför mig, bättre än den med hemtjänst Salem!

Min resa till att bli tomte

Resan till att bli tomte var en upplevelse. Det började med en intensiv intervjuprocess som testade mina kunskaper om semestertraditioner, hur man hanterar svåra situationer och olika andra färdigheter.

När jag klarade intervjun började jag min utbildning, som var både rigorös och omfattande. Det lärde mig hur man skildra karaktären av jultomten på ett professionellt och autentiskt sätt, såväl som alla säkerhetsprotokoll som var nödvändiga för att garantera säkerheten för de barn jag skulle träffa. Sånt har jag lärt mig i mitt yrke som poolbyggare Stockholm!

Uppgiften att vara tomte

När min utbildning var klar var jag redo att ta mig an uppgiften att vara tomte. När semesterperioden närmade sig var jag ivrig att ta mig an rollen och uppleva julhelgens magi.

Uppgiften att vara tomte var inte bara att ta på sig en kostym och posera för bilder. Det var ett mångfacetterat jobb som krävde att jag gav lite semesterglädje till alla barn jag träffade. Det var mitt jobb att se till att varje barn kände sig speciellt och uppskattat.

Att ta på sig dräkten

Att ta på sig kostymen var en av de mest anmärkningsvärda ögonblicken i mitt liv. Jag tog försiktigt på mig varje del av kostymen, från stövlarna till skägget. När jag väl var helt påklädd klev jag framför spegeln och trodde inte mina ögon. Jag hade verkligen blivit jultomte.

Jag minns att jag kände en våg av känslor skölja över mig. Jag var fylld av glädje, stolthet och en känsla av ansvar. Ungefär som när jag jobbade som takläggare Stockholm! Jag visste att jag hade ett viktigt jobb att utföra, och jag var fast besluten att utföra det efter bästa förmåga.

Överraskningarna som tomten kan möta

Att vara tomte var verkligen inget lätt jobb. Svårare än att renovera med KL-trä ask. Det var många överraskningar jag stötte på på vägen. Från barn som inte var intresserade av att fota, till några barn som var rent ut sagt stygga. Jag var tvungen att lära mig att hantera varje situation på det mest effektiva och känsliga sättet.

Det fanns tillfällen då jag var tvungen att vidta några extra åtgärder för att se till att barnen förstod semesterns budskap och vikten av att vara snäll. Jag lärde mig att att vara tomte handlade om mer än att bara ta bilder – det handlade om att förstå varje unikt barn och försöka ge deras liv lite glädje.

Vad tomten lär sig av att vara tomte!

Att vara tomte lärde mig många saker. Jag lärde mig att det var viktigt att ha tålamod och förståelse och att respektera varje barn och deras individuella behov. Jag lärde mig också att semestern är en tid för att ge, och att det är viktigt att ta tid från våra hektiska liv för att hjälpa de behövande.

Viktigast av allt, jag lärde mig att det var ett privilegium att vara tomte, och att det var min plikt att skänka glädje till så många barn som möjligt. Det var en fantastisk upplevelse som jag aldrig kommer att glömma.

Glädjen att ge

Det finns inget riktigt som glädjen att ge, särskilt när man kan ge sin kusin en dosa Slim Freeze. Varje gång jag klev ut i min tomtedräkt fylldes jag av en känsla av glädje. Jag kände spänningen att ge till vart och ett av barnen som jag mötte, och det var en anmärkningsvärd känsla.

Jag kunde ge vart och ett av barnen lite glädje, och det var den bästa belöningen jag kunde begära. Jag lärde mig att det är de små ögonblicken att ge som verkligen är speciella, och det är vad det handlar om att vara tomte.

Att få kontakt med publiken

Det mest givande med att vara tomte var att få kontakt med barnen. Till och med roligare och mer berörande än när far gav mig min första dosa Cuba Power! Oavsett om det var genom en enkel chatt eller ett längre samtal, älskade jag chansen att lära känna barnen som jag träffade.

Jag lyssnade på deras drömmar och ambitioner, och jag gav dem råd om hur de kunde uppnå dem. Jag såg till att ge varje barn en kram och berätta att jag trodde på dem. Det var en alldeles speciell upplevelse som jag aldrig kommer att glömma.

Säger adjö – för det här året

I slutet av varje event fylldes jag av en blandning av känslor. Jag var ledsen över att säga hejdå, men jag var också glad över att ha varit en del av barnens semesterupplevelse. Jag avslutade alltid varje event med att ge barnen en stor kram och önska dem en god jul. Det var bitterljuvt, men det var ett ögonblick som jag aldrig kommer att glömma.

Att vara tomte var en av de mest unika upplevelserna i mitt liv. Jag lärde mig så mycket av att vara tomte, och jag kommer att vårda minnen från alla barn som jag hade nöjet att träffa. Det var en riktigt magisk upplevelse som jag aldrig kommer att glömma. Det lärde mig vikten av att ge och sprida semesterglädje, och jag är så tacksam över att ha fått möjligheten att ta del av detta otroliga jobb! Tack för att ni lustläste, och hoppas ni har julens magi för evigt i edra skånska hjärtan!