5 populära inredningstrender

5 populära inredningstrender

 

Trender kommer och går inom inredning, precis som de gör inom mode! Det finns trender som håller sig fast i åratal, samtidigt som det finns vissa som verkligen kommer och går från säsong till säsong.

 

Under de senaste månaderna har det slagit ner mängder av trender som man bara måste hålla utkik efter i butiker, eller om man planerar att genomföra en renovering Stockholm. Det är allt från 80-talsfärger, till asymmetriska former och jordnära toner på kök och badrum. Här kommer en guide till 5 inredningstrender som är heta just nu – och som kommer att fortsätta att vara det under en lång tid framöver, baserat på vad inredningsvärlden har att säga.

 

  1. Unika former och asymmetri

En av de största trenderna som vi ser överallt i år  är unika former och asymmetri. Det kan synas i allt från speglar, till ljus, soffor och dekorationer. Det kan vara svårt att inreda med enbart asymmetri dock – så ett tips är att köpa just dekorationer, speglar och dylikt i olika former, kombinerat med minimalistiska möbler och lugna färger, för att inte allt ska bli för mycket på samma gång. För den som ska renovera badrum kan det vara värt att tänka om badrumsspegeln kanske ska ha en lite annorlunda form, då det är en av de trendigaste inredningsdetaljerna just nu. Eller varför inte dekorera vardagsrummet med “twisted candles”, en trend som människor över hela världen skriker efter!

 

  1. Jordnära toner

Något som vi aldrig tycks tröttna på är lugna, jordnära färgskalor – både på väggar, golv, kakel, möbler och dekor. Att inreda hemmet med jordnära toner som bas är ett utmärkt sätt att skapa en grundläggande harmoni. Särskilt trendigt är det med dova, gröna toner eller kalla, beigea toner. Kanske något att tänka på inför nästa badrumsrenovering Stockholm?

 

  1. 80-talsfärger

Trots vår enorma förkärlek till jordnära toner och minimalism har 80-talsfärger gjort en comeback! Men inte på det sättet man kan tro. Vi ser en enorm spridning av möbler och färger som ser ut att vara direkt hämtade från 80-talet just nu. Många fyndar just nu gamla IKEA-möbler från 80-talet, kombinerat med dekorationer i pasteller eller starka, neonfärger. Om man ska genomföra en renovering kan det dock vara bra att hålla väggar och ytskikt i mer neutrala toner, och istället satsa på dekor i lite mer vågade färger.

 

  1. Statement pieces

En annan trend som vi sett en enorm ökning i under det senaste året är statement pieces! Och vad menas då med det? Jo! Möbler eller dekorationer som verkligen står ut i mängden. Det kan vara en unik soffa, en flådig tv-bänk eller en vintage lampa som verkligen sticker ut. Ett tips är att formge hemmet efter ett statement piece, och hålla resten av inredningen minimalistisk.Att slipa parkettgolv har blivit lite av en statementsak inom stockholm till exempel.

 

  1. Färgen lila

Lila är överallt! På möbler, på väggar, på tavlor – ja, överallt helt enkelt. Man kan tro att det är en svår färg att jobba med, men den gör sig faktiskt otroligt bra i hemmet. För den lite mer vågade inredningsstilen kan man kombinera en mörklila soffa, med en pastell-lila fondvägg, eller en stor, lila matta. Använd färgen i olika nyanser i hemmet för att skapa en otroligt trendig inredningsstil. Kanske en lila matta i till vardagsrummet eller en säng till sovrummet med lila detaljer? Anlita ett måleri stockholm för att få en mer lila tillvaro är vårt tips!

 

Där har ni den! En komplett guide över de senaste och hetaste trenderna inom inredning för 2022, som dessutom kommer att fortsätta att vara trendiga under en lång tid framöver. Spara den här listan och se över den inför en kommande renovering, för att skapa ett trendigt hem som alla kommer att vara avundsjuka på! Vi rekommenderar även att du tar hjälp av hemstädning stockholm om du har barn och tiden inte räcker till.